Bunu Yapan Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Kesilecek

Bunu Yapan Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Kesilecek
Yayınlama: 10.03.2024
Düzenleme: 10.03.2024 19:53
5.133
A+
A-

Seçim dönemlerinde, öğretmenlerin seçim görevlerine katılma telaşı, ek ders haklarıyla ilgili endişelere yol açıyor. Ancak son MEB görüşüne göre, bu toplantılara katılan öğretmenlerin ek ders ücretleri kesilebilir hale geldi.

Seçim Toplantıları ve Öğretmenlerin Durumu

Seçim toplantılarına katılmak zorunda olan öğretmenler, ek ders ücretlerinin kesilip kesilmeyeceği konusunda belirsizlik yaşıyorlar. MEB’in 2023 yılında yayımladığı görüş yazısına göre, bu toplantılara katılan öğretmenlerin ek dersleri kesilmesi gerekiyor. Yönetmelikler de bu durumu destekliyor.

İdarecilerin Tercihi ve Algı

Ancak bazı idareciler, yönetmeliklere rağmen ek derslerin kesilmemesi yönünde tercih yapabiliyorlar. Bu durum, kesinti yapmayan idarecilerin yanlış bir tutum sergilediği algısına neden oluyor.

Yönetmelik ve MEB Görüşü

Yönetmeliklere göre, MEB’in görüşüne dayanarak, seçim toplantılarında fiilen ders işlenmediği için öğretmenlerin ek ders ücretleri kesilebiliyor. Bu durumun önüne geçmek için MEB’in görüş yazısında ek ders kesintisinin yapılmayacağını açıkça belirtmesi veya toplantıların okul saatleri dışında düzenlenmesi gerekiyor.

Kaynak: mebpersonel.org

Telegram kanalımız için TIKLAYINIZ
Instagram hesabımız için TIKLAYINIZ
Facebook hesabımız için TIKLAYINIZ
Whatsapp kanalımız için TIKLAYINIZ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.